Բանանե, Շոկոլադե Թխվածք: Տեղադրող` Լինա | Ավելացման ամսաթիվ` 19 Apr 2011 Բաղադրությունը:

Խմոր:
120 գր. կարագ
3 հատ բանան
200գր շաքարավազ
3հատ խոշոր ձու (բաժանել սպիտակուցը դեղնուցից)
100գր. կեֆիր կամ յոգուրտ
200գր. ալյուր
3 ճգ. կակաո
1թգ .սոդա
վանիլին դանակի ծայրով
աղ մի պտղունց:

Կրեմ:
220մլ սերուցք
3ճգ. շաքարավազ (ըստ ճաշակի)
3/4 բաժակ թթվասեր
1 հատ ոչ մեծ բանան:

Զարդարելու համար
3 բանան
2ճգ. կարագ
3 ճգ. շականակագույն շաքարավազ
150-170 մլ նարինջի հյութ (կամ մեկ այլ տեսակ)
80 մլ սերուցք
1ճգ. շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակները:

Ալյուրը, կակաոն, սոդան և վանիլինը միասին խառնել: Բանաները ճզմել, որի ավելացնել յոգուրտը և խառնել: Կարագը խառնել շաքարավազի հետ միասին: Կարագի վրա հատ-հատ ավելացնել ձվի դեղնուցները և լավ խառնել, ապա ավելացնել բանանով պատրաստվա զանգվածը խառնել, վերջում աստիճանաբար ավելացնել ալյուրի խառնուրդը և խառնել այնքան մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Սպիտակուցը շատ լավ հարել մի պտղունց աղի հետ: Ապա զգուշությամբ ավելացնել դեղնուցից պատրաստված խմորի վրա, լավ խառնելուց հետո, լցնել տակդիրի մեջ և եփել ջեռոցում 190 աստիճանում 40-45 րպե:
Կրեմի պատրաստման համար սերուցքը լավ հարել շաքարավազի հետ միասին, ավելացնել թթվասերը, իսկ հետո մանր խորանարդաձև կտրատված բանանը: Այս ամենը լավ խառնել: Պատրաստի խմորը բաժանել երեք մասի: Խմորների վրա քսել կրեմը, բացի վերևի շերտից:
Զարդարելու համար սերուցքը լավ հարել շաքարի փոշու հետ միասին և զարդարել այնպես ինչպես պատկերված է նկարում:
Բանանները կլոր կլոր կտրատել: Ապա թավային մեջ կարագով տապակել, բայց միայն մեկ կողմը: Հետո վրան շաքարավազ ցանել, ապա շրջել բանանները: Ավելացնել նաև նարնջի հյութը, մարմանդ կրակի վրա թողնել որ մի քիչ մգանա: Ապա վերցնել կրակից: Բանանները դուրս հանել թավայից, իսկ հյութը եփել այնքան որ սոուսի տեսք ունենա: Բանաները շարել տորթի վրա, իսկ հետո վրան լցնել սոուսը: Դնել սառնարանում կես ժամ, հետո մատուցել:

Անվճար ռեցեպտը տրամադրել է Ռեցեպտներ | Բաղադրատոմսեր կայքը © 2017
http://www.recipes.am/: