Գաթա(արագ պատրաստվող): Տեղադրող` Մերի | Ավելացման ամսաթիվ` 3 Dec 2011 Բաղադրությունը:

Խմորի համար`

3բաժակ ալյուր
500գ կարագ
300գ մածուն
2ձվի սպիտակուց
0,5թ/գ սոդա, քացախ

Խորիզի համար`

1բաժակ ալյուր
1,5բաժակ շաքարավազ
0,5բաժակ հալեցրած յուղ
մի պտղունց վանիլին

2ձվի դեղնւց` երեսին քսելու համար

Պատրաստման եղանակները:

Ալյուրը մաղել, ավելացնել քերած կամ մանր կտրտած կարագը, ձեռքով լավ խառնել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված, մեջտեղում փոսիկ անել և ավելացնել սոդայով խառնած մածունը, քացախը և ձվի սպիտակուցը: Այս ամենը լավ հունցել, ստանալ պինդ խմոր, բաժանել 4 գնդի: Գնդերը բացել 3-4մմ հաստությամբ, պատրաստի խորիզը փռել վրան, ռուլետաձև փաթափել, ձեռքով մի քիչ "տափակեցնել", վրան քսել հարած ձվի դեղնուցը և դանակով կտրտել ոչ շատ մանր կտորների: Դնել ջեռոցի տապակի մեջ, թխել մոտ 15րոպե 200°-ով:
Իսկ խորիզը պատրաստել համար անհրաժեշտ է շաքարավազն ու ալյուրը վանիլինի հետ խառնել, ավելացնել յուղը,լավ խառնել և` վերջ:

Անվճար ռեցեպտը տրամադրել է Ռեցեպտներ | Բաղադրատոմսեր կայքը © 2017
http://www.recipes.am/: