Էկլեր: Տեղադրող` Անուշ | Ավելացման ամսաթիվ` 27 Apr 2010 Բաղադրությունը:

խմորի համար`
100 գր. կարագ,
4 ձու,
180 գր. ալյուր,
մի քիչ աղ,
կրեմի համար`
500 գր. կաթ,
200 գր. շաքարավազ,
4 ձվի դենուց,
50 գր. ալյուր,
մի քիչ վանելի փոշի:

Պատրաստման եղանակները:

250 մգ. ջուրը եռացնել, ավելացնել կարագը, աղը և թողնել, որ եռա: Եռացած ջրի վրա լցնել ալյուրը և թողնել այդես 2 րոպե: Խմորը թողնել մի քիչ սառչի և ավելացնել մեկ ձուն և լավ հարել, երկրորդ ձուն և լավ հարել, և այս եղանակով ավելացնել բոլոր ձվերը:
Կալկան ձեթով պատել և դնել կաթսայի մեջ, գդալի օգնությամբ խմորը տեղադրել կալկայի վրա: Թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում, 35-40 րոպե, թխելու ընթացքում ջեռոցի դուռը չբացել: Կրեմը լցնել խմորի մեջ, թխվածքների համար նախատեսված սպրիչների օգնությամբ: Թխվածքը զարդարել շոկոլադով և կոկոսի փաթիլներով:
Կրեմ: Կաթը եռացնել, ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի, ալյուրի և վանիլի փոշու հետ միասին, այնուհետև քիչ-քիչ ավելացնել կաթը և խառնել: Այս խառնուրդը դնել կրակին, եփել այնքան, որ կրեմը խտանա:

Անվճար ռեցեպտը տրամադրել է Ռեցեպտներ | Բաղադրատոմսեր կայքը © 2017
http://www.recipes.am/: