Հատապտուղով տորթ: Տեղադրող` Ելենա | Ավելացման ամսաթիվ` 31 Oct 2010 Բաղադրությունը:

Խմորի համար`
1.5 բաժակ թթվասեր,
1.5 բաժակ շաքարավազ,
2 հատ ձու,
1 թգ. սոդա
1 ճգ. քացախ,
2 բաժակ ալյուր:

Կրեմ №1:
2բաժակ թթվասեր,
1 բաժակ շաքարավա:

Կրեմ №2:
1 բաժակ ելակ,
1 հատ լիմոն կամ նարինջ,
1 բաժակ շաքարավա:

Պատրաստման եղանակները:

Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել թթվասերը, սոդան քացախի մեջ խառված և լավ հարել: Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և խառնել այնքան, որ ստացվի միասեռ զանգված: Խմորը պետք է ստացվի թթվասերից մի քիչ խիտ: Խմորը բաժանել երկու մասի, և յուրաքանչյուրը առանձին-առանձին եփել ջեռոցում: Սառչելուց հետո խմորներից յուրաքանչյուրը բաժանել երկու մասի:
Կրեմ №1: Շաքարավաը խառնել թթվասերի հետ, այնուհետև դնել սառնախցիկում, որպեսզի սառչի:
Կրեմ №2: ելակը մսաղացով աղալ, ավելացնել լիմոնի հյութը, շաքարավաը և խառնել:
Խմորի առաջին շերտը քսել ելակի կրեմը, երկրորդ խմորի վրա քսել թթվասերի կրեմը, երրորդը կրկին ելակի կրեմը, այնուհետև վերջում ավելացնել մնացած թթվասերը և տարածել ամբողջ տորթի վրա: Զարդարել ըստ ցանկության:
студить их и разрезать пополам,чтобы получилось 4 коржа. Для клюквенного крема: клюкву пропустить с лимоном (или апельсином )через мясорубку и смешать с сахаром. Промазать коржи кремом чередуя крем 1 и крем 2.

Անվճար ռեցեպտը տրամադրել է Ռեցեպտներ | Բաղադրատոմսեր կայքը © 2017
http://www.recipes.am/: