Շոկոլադե Տորթ Պնդուկով: Տեղադրող` Հասմիկ | Ավելացման ամսաթիվ` 16 Dec 2010 Բաղադրությունը:

Խմոր`
ալյուր 250 գր
կարագ 120 գր
շաքարի փոշի 100գր
ձվի դեղնուց 2 հատ
կաթ կամ ջուր 2 ճգ
մեկ տուփ վանիլի փոշի:

Միջուկ
2 հատ ձու
4 դեղնուց
60 գր. շաքարավազ
200 գր. կարագ
մեկ տուփ վանիլի փոշի:

Գլազուր`
150 գր. սև շոկոլադ
150մլ սերուցք
40 գր. կարագ,
պնդուկ:

Պատրաստման եղանակները:

Խմորի պատրաստման համար կարագը, շաքարի փոշին և վանիլի փոշին միասին լավ խառնել հարիչով: Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և խառնել, որպեսզի ստացվի միասեռ: Ավելացնել նաև ձվի դեղնուցները և կաթը: Լավ խառնելուց հետո, խմորը դնել սննդի համար նախատեսված ցելոֆոնի մեջ և դնել սառնարանում 1 ժամ: Խմորը դնել խորը տակդիրի մեջ (ինչպես պատկերված է նկարում), նախապես տակդիրը ձեթով պատել: Ձեռքերով տարածել խմորը և պատառաքաղով ծակծկել, 15 րոպե դնել սառնարանում, այնուհետև եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 30 րոպե:
Միջուկի պատրաստման համար շոկոլադը դնել ամանի մեջ, այնուհետև դնել գոլորշու վրա: Ավելացնել կարագը, թողնել որ հալչի և խառնել, որպեսզի լինի միասեռ: Ձվի դեղնուցները առանձին հարել շաքարավազի և վանիլի փոշու հետ: Այս ամենը խառնել իրար և լցնել նախապես եփված խմորի մեջ: Եփել ջեռոցում 20 րոպե:
Գլազուրի համար` շոկոլադի վրա լցնել տաք սերուցքը, ավելացնել կարագը, լավ խառնել, այնուհետև դնել սառնարանում, որ սառչի: Այնուհետև լցնել պատրաստի խմորի վրա, զարդարել պնդուկով:

Անվճար ռեցեպտը տրամադրել է Ռեցեպտներ | Բաղադրատոմսեր կայքը © 2017
http://www.recipes.am/: